Bo & leva
Några svartvita kossor står inhägnade vid en cykelbana med grönska i bakgrunden.
Blommor, bin och betesdjur visar vägen

Bo & leva

Kävlinge kommun växer med flera nya, spännande bostadsprojekt. År 2040 erbjuder vi 45.000 invånare välfärd i världsklass och en skönare vardag. Visste du förresten att hela 98 procent tycker att Kävlinge kommun är en bra plats att bo och leva på enligt SCB:s medborgarenkät 2021?

Besöka & uppleva
Utflyktstips för mindre soliga dagar

Besöka & uppleva

Å, hav och öppna landskap - i Kävlinge finns naturen alltid runt knuten och storstäderna Köpenhamn, Malmö, Lund och Helsingborg på smidigt och tillgängligt pendelavstånd med buss, tåg eller bil.

Företag & entreprenörer
Trigonos platschef Andreas Björk i förgrunden och två gröna växter och företagslogotypen på väggen bakom.
Från Lödde till slott och koja på ett klick

Företag & entreprenörer

Det ska vara smidigt, utvecklande och lönsamt att driva företag i Kävlinge kommun. Därför är vi extra glada att våra företagares framgångar gjorde att vi knep silvermedaljen då SYNA utsåg Skånes bästa tillväxtkommun 2021.

Boende och byggprojekt
Ett nytt kommunhus håller på att byggas i Kävlinge.
Vi bygger för framtiden

Boende och byggprojekt

Bygga nytt, renovera eller flytta in i nybyggt? Ditt nästa drömboende finns i Kävlinge kommun.

Kävlinge kommun får designer outlet-område i världsklass

Kävlinge kommun, Skåne och Greater Copenhagen kan sommaren 2025 stoltsera med en besöks – och outletdestination i världsklass. Området i Löddeköpinge väntas bli en katalysator för fortsatta investeringar i hela regionen och visionen är att bli Skandinaviens främsta outletcenter för designermärken.

– Nu har vi en seriös aktör som vill vara med och fortsätta utveckla vår unika handelsplats i Löddeköpinge. Vi välkomnar Rioja Estates Ltd. och deras svenska dotterbolag Malmö Designer Village, säger Pia Almström, kommunstyrelsens ordförande.

Ett projekt i två faser

Projektet är uppdelat i två faser där fas 1 omfattar 90 märkesbutiker, 6 restauranger och kaféer samt lekplatser, platskontor och lager. Fas 2 innebär ytterligare 41 butiker, men även nya parkområden och ännu fler parkeringsmöjligheter. Bygglov beviljades den 7 december 2021 och omfattar totalt cirka 130 000 kvm varav 28 000 är uthyrningsbar butiksyta.

Kommunen har sedan länge haft som mål att återta platsen som en handelsdestination och besöksmål.

– Kommunen har sedan länge haft som mål att återta platsen som en handelsdestination och besöksmål, inte bara i Skåne utan i hela Greater Copenhagen-regionen, berättar Pia Almström.

Illustrationsbild från arkitekten över framtida bostadsområde med röda tegelhus.
Vi bygger för framtiden
Illustrationsbild från arkitekten över framtida bostadsområde med röda tegelhus.
​Ja till e-förslag: Belysning på lekplats(er)
Illustrationsbild från arkitekten över framtida bostadsområde med röda tegelhus.
E-förslaget som kan bli verklighet