Bo & leva
Kvinna med uppsatt hår och svart skjorta framför grå bakgrund.
En spexig rikskändis med rötter från Kävlinge

Bo & leva

Kävlinge kommun växer med flera nya, spännande bostadsprojekt. År 2040 erbjuder vi 45.000 invånare välfärd i världsklass och en skönare vardag. Visste du förresten att hela 98 procent tycker att Kävlinge kommun är en bra plats att bo och leva på enligt SCB:s medborgarenkät 2021?

Besöka & uppleva
Utflyktstips för mindre soliga dagar

Besöka & uppleva

Å, hav och öppna landskap - i Kävlinge finns naturen alltid runt knuten och storstäderna Köpenhamn, Malmö, Lund och Helsingborg på smidigt och tillgängligt pendelavstånd med buss, tåg eller bil.

Företag & entreprenörer
E-Sharp testar framtiden i Kävlinge

Företag & entreprenörer

Det ska vara smidigt, utvecklande och lönsamt att driva företag i Kävlinge kommun. Därför är vi extra glada att våra företagares framgångar gjorde att vi knep silvermedaljen då SYNA utsåg Skånes bästa tillväxtkommun 2021.

Välfärd i världsklass
Regler ger spännande kemiska experiment på Korsbacka

Välfärd i världsklass

Genom god ekonomisk hushållning och höga ambitioner omsätter vi våra invånares skattepengar och erbjuder kommunal verksamhet och service som möter eller överträffar dina förväntningar.

Miljöfordon Sverige prisar Kävlinge kommun

Kävlinge kommun tilldelades innan sommaren 2022 Miljöfordon Sveriges pris ”Störst förbättring” och når som första organisation riksdagens mål för 2030 med 70 procent reduktion av fordonens totala koldioxid-utsläpp perioden 2010–2021.

Kommunens omställningsarbete uppmärksammades häromdagen på bland annat DN:s ekonomisidor och i en nyhet från Miljöfordon Sverige som utsett Kävlinge kommun till vinnare i kategorin ”Störst förbättring”.

Kommundirektör Mikael Persson mottog de glädjande nyheterna och var snabb i att uppmärksamma Ulf Blyrup som fått i uppdrag att förnya Kävlinge kommuns fordonspark.

– Vad roligt! En stor eloge till Ulf för sitt engagerade arbete att förflytta bilparken till en fossilfri framtid. Ett systematiskt arbete mot ett tydligt mål om att arbeta mot en fossilfri bilpark har gett både minskade koldioxidutsläpp och lägre kostnader, berättar Mikael Persson.

Äldre man man svart tröja och glasögon sitter i fåtölj och samtalar med en kollega vars ryggtavla syns.

Andel elbilar spelar naturligtvis roll i arbetet med att minska utsläppen, men är inte enda orsaken bakom kommunens framgångar.

– Ett tydligt miljömål och en bra ladd-infrastruktur har lagt grunden för vår förändringsresa, berättar Ulf Blyrup.

 Detta är ju även en viktig del av vårt Agenda 2030 arbete där vi just nu gör satsningar på bred front.

Marie Pettersson, utvecklingsledare med fokus på hållbarhetsfrågor i Kävlinge kommuns hållbarhetsarbete mot de 17 globala målen i Agenda 2030, sträcker på sig hon också i och med utnämningen ”Störst förbättring”.

– Jag är verkligen stolt över att kommunens satsning på en fossilbränslefri fordonsflotta tagit oss så här långt! Detta är ju även en viktig del av vårt Agenda 2030 arbete där vi just nu gör satsningar på bred front.

Under året kommer Kävlinge kommun att genomföra flera insatser på hållbarhetsområdet inom alla kommunens sektorer i linje med de globala målen.

– Hållbarhetsfrågan är strategiskt viktig för Kävlinge kommun. Utmärkelsen är verkligen ett kvitto på att det vi gör ger utdelning, säger Marie Pettersson.Kävlinge kommuns arbete med att elektrifiera sin fordonsflotta går under mål 9 av de 17 globala målen satt i Agenda 2030, som du kan läsa om nedan.

Kävlinge kommuns hållbarhetsarbete

Kävlinge kommun jobbar efter de 17 globala målen i Agenda 2030. Artikeln beskriver en del av det arbete som bidrar till att göra världen socialt, miljömässigt och ekonomiskt hållbar till år 2030.

Läs mer om kommunens arbete och hur vi satsar på framtiden för att säkra vår planet för framtida generationer på Kävlinge.se.
https://www.kavlinge.se/kommun-och-politik/vision-mal-och-styrning/hallbarhet-miljo-och-agenda-2030/kommunens-hallbarhetsarbete

Glad man i medelåldern med skägg poserar i mörkblå vårdkläder på parkeringsplats.
Regler ger spännande kemiska experiment på Korsbacka
Glad man i medelåldern med skägg poserar i mörkblå vårdkläder på parkeringsplats.
Praktiken som gav både jobb och vänskap
Glad man i medelåldern med skägg poserar i mörkblå vårdkläder på parkeringsplats.
Music in Mind: ny livsgnista med unik musikterapi