Bo & leva
Några svartvita kossor står inhägnade vid en cykelbana med grönska i bakgrunden.
Blommor, bin och betesdjur visar vägen

Bo & leva

Kävlinge kommun växer med flera nya, spännande bostadsprojekt. År 2040 erbjuder vi 45.000 invånare välfärd i världsklass och en skönare vardag. Visste du förresten att hela 98 procent tycker att Kävlinge kommun är en bra plats att bo och leva på enligt SCB:s medborgarenkät 2021?

Besöka & uppleva
Utflyktstips för mindre soliga dagar

Besöka & uppleva

Å, hav och öppna landskap - i Kävlinge finns naturen alltid runt knuten och storstäderna Köpenhamn, Malmö, Lund och Helsingborg på smidigt och tillgängligt pendelavstånd med buss, tåg eller bil.

Företag & entreprenörer
Trigonos platschef Andreas Björk i förgrunden och två gröna växter och företagslogotypen på väggen bakom.
Från Lödde till slott och koja på ett klick

Företag & entreprenörer

Det ska vara smidigt, utvecklande och lönsamt att driva företag i Kävlinge kommun. Därför är vi extra glada att våra företagares framgångar gjorde att vi knep silvermedaljen då SYNA utsåg Skånes bästa tillväxtkommun 2021.

Samarbeten och service
Trigonos platschef Andreas Björk i förgrunden och två gröna växter och företagslogotypen på väggen bakom.
Från Lödde till slott och koja på ett klick

Samarbeten och service

Andreas Björk som är platschef på Trigono står i företagets entré med företagsnamnet i bakgrunden.

Från Lödde till slott och koja på ett klick

Visste du att 12 personer på ett företag i Löddeköpinge omsätter över 200 miljoner kronor på spelutrustning och mjukvaror? Och att deras produkter används av både kungahuset i Stockholm och på hemmakontoren runt om i Sverige och Europa? Välkommen till Trigonos värld, i Kävlinge kommun men nära kontinenten.

Trigono AB säljer och distribuerar gamingprodukter och datorkomponenter samt mjukvaror som MindManager och Claris. Produkterna används från slott till koja. Exempelvis använder kungahuset i Stockholm just Claris för att hålla koll på vilka klänningar drottningen haft vid olika tillfällen men också i turismverksamheten på slottet. Produkter som gamingstolar, datorschassin och tangentbord återfinns numera i var mans spelrum eller på hemmakontoren runt om i Europa.

Trigono huserar i en flexibel fastighet i Löddeköpinge, där både kontor och lager ryms.

Löddeköpinge – en strategisk plats

Under hösten 2021 flyttade Trigono från Landskrona till nybyggda lokaler i utkanten av Center Syd i Löddeköpinge. Lösningen blev att ERHO Bygg byggde tre byggnader på sin fastighet och att Trigono kunde få ett flexibelt hyreskontrakt med möjlighet att växa.

Vi behövde både nytt lager och nytt kontor, vi hade växt ur våra gamla lokaler.

– Vi hade lagerhållning på två olika platser i Landskrona, det var en av anledningarna till att vi letade ny placering. Vi fick bra kontakt med ERHO Bygg i Löddeköpinge som också kunde optimera lokalerna efter våra önskemål, säger Andreas Björk som är platschef på Trigono AB i Löddeköpinge.

Andreas Björk är platschef på Trigono i Löddeköpinge.

Trigono har återförsäljare och kunder främst i Norden men också vidare ut i hela Europa. Organisationen jobbar mycket med logistik och är optimerad för snabb och modern distribution. Då gäller det att ha ett centrallager på en strategisk plats.

Läget är extremt bra. Vi ligger en minut från E6:an och når snabbt ut till våra kunder.

– Det ingår i vår affärsmodell att vi jobbar tajt med våra återförsäljare för att kunna leverera våra produkter så fort som möjligt, säger Andreas Björk.

Från första Apple-datorn till senaste spelutrustningen

Trots de moderna produkterna har Trigono funnits länge. Företaget grundades av Studentlitteratur då man först var en teknikavdelning på företaget men sedan avyttrades och bildade ett eget bolag 1984. Det var faktiskt Studentlitteratur Software som sålde en av de första Apple Macintosh-datorerna i Sverige. 2005 ändrade man företagsnamn till Trigono AB. Efter ytterligare några år utvidgades verksamheten från att vara en mjukvarudistributör till att även satsa på detaljhandel och spelutrustning. Idag har företaget en omsättning på 200 miljoner kronor och 12 anställda.

Planen är att vi ska växa. Det var ju en av fördelarna med att flytta hit. Tanken är att vi ska kunna expandera till fler byggnader inom fastigheten när vi behöver det.

– Vi får se lite hur det blir med energipriser och lågkonjunktur nu. Pandemin var ett uppsving för oss, och vi ser en fortsatt bra utveckling för våra produkter, avslutar Andreas Björk.

Det här gänget förser alla från kungahus till spelhålor med gamingutrustning och avancerade program.

Vill du etablera ett företag i Kävlinge kommun?

Det ska vara lätt att starta och driva företag i Kävlinge kommun! Vi hjälper gärna dig för är eller vill bli företagare att hitta lokaler, ansöka om bygglov eller söka tillstånd till din verksamhet.

Boka tid med vår företagskoordinator för att få direktkontakt med rätt beslutsfattare. Läs mer om Kävlinge kommuns näringslivsarbete på kavlinge.se/naringsliv

Yevgen firar Ukraina på Bengts Bilservice
Möt finalisterna till Årets entreprenör!
Näringslivet i kommunen på högvarv