Bo & leva
Några svartvita kossor står inhägnade vid en cykelbana med grönska i bakgrunden.
Blommor, bin och betesdjur visar vägen

Bo & leva

Kävlinge kommun växer med flera nya, spännande bostadsprojekt. År 2040 erbjuder vi 45.000 invånare välfärd i världsklass och en skönare vardag. Visste du förresten att hela 98 procent tycker att Kävlinge kommun är en bra plats att bo och leva på enligt SCB:s medborgarenkät 2021?

Besöka & uppleva
Utflyktstips för mindre soliga dagar

Besöka & uppleva

Å, hav och öppna landskap - i Kävlinge finns naturen alltid runt knuten och storstäderna Köpenhamn, Malmö, Lund och Helsingborg på smidigt och tillgängligt pendelavstånd med buss, tåg eller bil.

Företag & entreprenörer
Trigonos platschef Andreas Björk i förgrunden och två gröna växter och företagslogotypen på väggen bakom.
Från Lödde till slott och koja på ett klick

Företag & entreprenörer

Det ska vara smidigt, utvecklande och lönsamt att driva företag i Kävlinge kommun. Därför är vi extra glada att våra företagares framgångar gjorde att vi knep silvermedaljen då SYNA utsåg Skånes bästa tillväxtkommun 2021.

Näringslivsprojekt
Möt finalisterna till Årets entreprenör!

Näringslivsprojekt

Kävlinge kommun är engagerade i och står som projektägare för ett antal spännande satsningar för bland annat centrumutveckling och satsningar på ungt entreprenörskap.

Möt finalisterna till Årets entreprenör!

Vad har en LED-ljusexpert, en kock och två handlare i Dösjebro gemensamt? Jo, deras innovativa tänkande och entreprenörsanda har gjort att de alla nominerats till Årets entreprenör 2021. Prisutdelning och vinnaren/vinnarna utses den 1 september på en After Work för det lokala näringslivet som Kävlinge kommun anordnar med stöd av Företagarna och Sparbanken Skåne.

Filmen skapades i samarbete med Filmbruket AB

Fredrik Nilsson, Mammuth AB (Hög)

Fredrik startade sitt företag 2014 i Högs Företagsby med ambitionen att hjälpa större aktörer att ställa om sina energikrävande ljuskällor till LED-belysning. Fredrik har sedan dess blivit en stor aktör inom ljussättning av padelhallar och följt med på sportens tillväxtresa.

Med kvalitet och fokus på bästa lösningen för kunden har Fredrik etablerat sig som stark aktör på marknaden. Sedan starten 2014 har företaget vuxit till sex anställda, vilket innebär en årlig realtillväxt.

Sofia och Magnus Westin, Handlar’n (Dösjebro)

Handlarn i Dösjebro är mer än en lanthandel med Gulf-mack. Initiativrika och kreativa Sofia och Magnus har med sin starka koppling till platsen utvecklat Handlar’n i Dösjebro till byns naturliga mötesplats, vilket stärkt Dösjebro som inflyttningsort.

Verksamheten och platsen fortsätter ständigt att utvecklas med nya varusegment och tjänster. Fossila bränslen som kompletteras med laddstationer, en tvätthall, utbudet av lokalt tillverkad mat och produkter samt en förstärkt blomstersektion är några av nyheterna som förärat dem en plats som finalister i Årets entreprenör.

Roger Nilsson, Matmarkarna (Kävlinge)

Från jord till bord utan krusiduller sammanfattar Rogers affärsidé. Med fokus på ursprung och närodlat, hållbarhet och goda förhållanden för djuren med kvalitet i hantverket skapas unika måltidsupplevelser och event som lockar besökare till centrala Kävlinge.

Roger är en av Sveriges främsta inom kötthantering och 2021 blev han auktoriserad försäljare av det unika Kobe nötköttet. Roger har som kock, restauratör, matproducent och eventskapare satt Kävlinge på Skånes och Sveriges matkarta.

Näringslivet i kommunen på högvarv
Kävlinge kommun får designer outlet-område i världsklass
Många fördelar med nytt huvudkontor i Kävlinge