Näringslivet i kommunen på högvarv

Näringslivet i kommunen på högvarv

Styrkan i SYNA:s utmärkelse och ranking är att den inte vilar på personligt tyckande. Kriterierna tar hänsyn till antal företag som ökar sin omsättning och nyanställer, samt gör ett positivt resultat.

– Det är fantastiskt glädjande att det går bra för våra lokala företagare och Kävlinge kommun ska göra allt för att bistå i deras fortsatta framgångar, berättar Kävlinge kommuns näringslivschef Mats Rosén.

Med siktet inställt på topplaceringen

Kävlinge kommun har siktet på att bli Skånes bästa tillväxtkommun och åter igen ta tio-i-topp-placering i rankingen av företagsklimatet i landets kommuner. Härom dagen träffades delar av kommunledningen och lokala företagare för att diskutera hur Kävlinge kommun kan bli ännu bättre på att tillgodose de behov som uppstår i samband med nyetablering och tillväxt.

Det är i synnerhet det faktum att det nyanställs på lokala företag som ligger Kävlinge kommun extra varmt om hjärtat. I och med nyanställningar skapas lokal, verklig tillväxt, menar Mats Rosén.

– Nya medarbetare skapar en social hållbarhet. Fler i arbete ger en sundare ekonomi för såväl individen som för kommunen.