Bo & leva
Några svartvita kossor står inhägnade vid en cykelbana med grönska i bakgrunden.
Blommor, bin och betesdjur visar vägen

Bo & leva

Kävlinge kommun växer med flera nya, spännande bostadsprojekt. År 2040 erbjuder vi 45.000 invånare välfärd i världsklass och en skönare vardag. Visste du förresten att hela 98 procent tycker att Kävlinge kommun är en bra plats att bo och leva på enligt SCB:s medborgarenkät 2021?

Besöka & uppleva
Utflyktstips för mindre soliga dagar

Besöka & uppleva

Å, hav och öppna landskap - i Kävlinge finns naturen alltid runt knuten och storstäderna Köpenhamn, Malmö, Lund och Helsingborg på smidigt och tillgängligt pendelavstånd med buss, tåg eller bil.

Företag & entreprenörer
Trigonos platschef Andreas Björk i förgrunden och två gröna växter och företagslogotypen på väggen bakom.
Från Lödde till slott och koja på ett klick

Företag & entreprenörer

Det ska vara smidigt, utvecklande och lönsamt att driva företag i Kävlinge kommun. Därför är vi extra glada att våra företagares framgångar gjorde att vi knep silvermedaljen då SYNA utsåg Skånes bästa tillväxtkommun 2021.

Näringslivsprojekt
Möt finalisterna till Årets entreprenör!

Näringslivsprojekt

Kävlinge kommun är engagerade i och står som projektägare för ett antal spännande satsningar för bland annat centrumutveckling och satsningar på ungt entreprenörskap.

Näringslivet i kommunen på högvarv

Det blev en silverplats till Kävlinge kommun då SYNA utsåg årets bästa tillväxtkommun i Skåne 2021. Priset har delats ut sedan 2007 och utmärkelsen går till kommuner där framtidstron är stark och näringslivet går på högvarv. Med andra ord – det går bra för företagen i Kävlinge kommun!

Styrkan i SYNA:s utmärkelse och ranking är att den inte vilar på personligt tyckande. Kriterierna tar hänsyn till antal företag som ökar sin omsättning och nyanställer, samt gör ett positivt resultat.

– Det är fantastiskt glädjande att det går bra för våra lokala företagare och Kävlinge kommun ska göra allt för att bistå i deras fortsatta framgångar, berättar Kävlinge kommuns näringslivschef Mats Rosén.

Med siktet inställt på topplaceringen

Kävlinge kommun har siktet på att bli Skånes bästa tillväxtkommun och åter igen ta tio-i-topp-placering i rankingen av företagsklimatet i landets kommuner. Härom dagen träffades delar av kommunledningen och lokala företagare för att diskutera hur Kävlinge kommun kan bli ännu bättre på att tillgodose de behov som uppstår i samband med nyetablering och tillväxt.

Det är i synnerhet det faktum att det nyanställs på lokala företag som ligger Kävlinge kommun extra varmt om hjärtat. I och med nyanställningar skapas lokal, verklig tillväxt, menar Mats Rosén.

– Nya medarbetare skapar en social hållbarhet. Fler i arbete ger en sundare ekonomi för såväl individen som för kommunen.

Möt finalisterna till Årets entreprenör!
Kävlinge kommun får designer outlet-område i världsklass
Många fördelar med nytt huvudkontor i Kävlinge