Bo & leva
Några svartvita kossor står inhägnade vid en cykelbana med grönska i bakgrunden.
Blommor, bin och betesdjur visar vägen

Bo & leva

Kävlinge kommun växer med flera nya, spännande bostadsprojekt. År 2040 erbjuder vi 45.000 invånare välfärd i världsklass och en skönare vardag. Visste du förresten att hela 98 procent tycker att Kävlinge kommun är en bra plats att bo och leva på enligt SCB:s medborgarenkät 2021?

Besöka & uppleva
Utflyktstips för mindre soliga dagar

Besöka & uppleva

Å, hav och öppna landskap - i Kävlinge finns naturen alltid runt knuten och storstäderna Köpenhamn, Malmö, Lund och Helsingborg på smidigt och tillgängligt pendelavstånd med buss, tåg eller bil.

Företag & entreprenörer
Trigonos platschef Andreas Björk i förgrunden och två gröna växter och företagslogotypen på väggen bakom.
Från Lödde till slott och koja på ett klick

Företag & entreprenörer

Det ska vara smidigt, utvecklande och lönsamt att driva företag i Kävlinge kommun. Därför är vi extra glada att våra företagares framgångar gjorde att vi knep silvermedaljen då SYNA utsåg Skånes bästa tillväxtkommun 2021.

Stöd till dig som företagare
Center Syd: ”Vi ligger bra till”

Stöd till dig som företagare

Funderar du på att expandera, nyanställa, starta eget eller flytta din verksamhet till Kävlinge kommun? Vi finns här för att underlätta för dig. Slå en signal under kontorstid eller använd vår e-tjänst 24/7 för att boka ett möte.

Business park i Löddeköpinge lockar småföretagare

Vid Center Syd i Löddeköpinge har det nystartade företaget Easy Depot köpt en tomt för att etablera sin första så kallade business park, en anläggning med flexibla kontor som småföretagare kan hyra. Och trots att bygget inte är klart har redan de första hyresgästerna flyttat in.

På tomten vid Center Syd i Löddeköpinge vajar det höga, torra gräset i vinden och insekterna surrar i den höstvarma luften. Det är precis så Easy Depot vill ha det. De första hyresgästerna som flyttat in är nämligen insekter som hittat en plats att övervintra på, i de insektshotell som företaget placerat ut. Eftersom hållbarhet ligger Easy Depot varmt om hjärtat ville de att markköpet skulle göra nytta trots att själva bygget inte står klart förrän sommaren 2023. Då kan småföretagarna – de riktiga hyresgästerna – flytta in.

Läget är perfekt, nära flera storstäder i Öresundsregionen och bra transportmöjligheter.

Sofia Wäborg, vd och en av medgrundarna på Easy Depot.

3 insektshotell hänger på ett byggstaket.
Istället för ett första spadtag på tomten invigdes bygget i oktober 2022 med att tre insektshotell hängdes upp så att de första hyresgästerna – från djurriket – kunde flytta in.

Strategiskt läge

Anläggningen i Löddeköpinge blir Easy Depots första och kommer att rymma 18 lokaler om totalt 2200 kvadratmeter. Målet är att företaget har 100–150 anläggningar runt om i Sverige inom tio år.

– Vi vill etablera våra anläggningar i och omkring storstäder och Kävlinge är en av våra strategiskt utvalda kommuner där vi ser att vårt koncept kommer att passa bra. Läget är perfekt, nära flera storstäder i Öresundsregionen och bra transportmöjligheter intill E6:an, säger Sofia Wäborg, vd och en av medgrundarna på Easy Depot.

Våra flexibla lösningar kommer att göra att fler kan och vågar satsa på sitt företag.

Sofia Wäborg, vd och en av medgrundarna på Easy Depot.

Företaget Easy Depot erbjuder ett flexibelt koncept för småföretagare genom att hyra ut lokaler till olika verksamheter. Det kan vara lager, kontor eller båda delar i olika storlekar, med möjlighet att skala upp lokalerna efterhand som verksamheten växer.

– Detta är ett helt nytt koncept. Vi vill bidra till att skapa ökad tillväxt för småföretagare. Vi har inga långa kontraktstider, det får småföretagare att tveka. Våra flexibla lösningar kommer att göra att fler kan och vågar satsa på sitt företag, menar Sofia Wäborg.

Visionsbild från Easy Depot som visar ett företagshotell.
Visionsbild från Easy Depot som visar förslag på hur anläggningen kan se när den är klar.

Handelsplats Center Syd är ett handelskluster med både affärer och företag, med en totalyta på 240 000 kvadratmeter och runt 300 olika företag. 1991 invigdes gallerian Center Syd som är ett cirka 50 000 kvadratmeter stort köpcentrum. Platsen där Easy Depots anläggning ska byggas är ett nytt verksamhetsområde inom handelsplats Center Syd där man i framtiden också kommer att få Nordens största outletområde som grannar.

– Området ska bli en plats där det händer saker och inte någon uppställningsplats för verksamheter och industrier. Easy Depot har visat att man med sitt unika koncept vill vara med och skapa nya arbetstillfällen i vår kommun och vara en inkubator för småföretagare, säger Mats Rosén, näringslivs- och turistchef på Kävlinge kommun.

Hållbarhet är ett viktigt ledord för Easy Depot från det att insekterna flyttar in på tomten, tills att huset står klart med solceller på taket, laddstolpar på parkeringen och gröna trivsamma utemiljöer för hyresgästerna. Företaget fokuserar också på social hållbarhet genom konceptet Easy Lounge – en mötesplats där småföretagarna kan träffas över kontorsgränserna och bygga relationer genom nätverksträffar och seminarium. Så nog kommer det att fortsätta surra på tomten i många år framöver.

Bra att veta om företagande i Kävlinge kommun!

Driver du företag?
Här hittar du information om vad Kävlinge kommun kan erbjuda dig som driver företag i vår kommun

Vill du starta företag?
Matnyttig information för dig som vill starta företag i Kävlinge kommun

Visionsbild från Easy Depot som visar hur ett snickeriföretag skulle kunna använda lokalerna.
Visionsbild från Easy Depot som visar förslag på hur de flexibla lokalerna som hyrs ut kan användas.
Katarina Hillertz poserar i grå kappa och mönstrad blus på stranden i Barsebäck en gråmulen dag.
Center Syd: ”Vi ligger bra till”
Katarina Hillertz poserar i grå kappa och mönstrad blus på stranden i Barsebäck en gråmulen dag.
Möt finalisterna till Årets entreprenör!
Katarina Hillertz poserar i grå kappa och mönstrad blus på stranden i Barsebäck en gråmulen dag.
Näringslivet i kommunen på högvarv